Praktijk is open – Corona update 19 december 2021

Besluit Coronamaatregelen van de Verenging voor Haptotherapeuten (VVH) per 19 december 2021:

Door de oplopende besmettingen zijn er door het kabinet op 18 december nieuwe maatregelen ingesteld van 19 december t/m 14 januari.

Een van die maatregelen is dat de niet-medische contactberoepen, waar haptotherapeuten onder vallen, moeten sluiten. Echter de beroepen die vallen onder de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) zijn hiervan uitgezonderd.

Als lid van de VVH val ik onder de Wkkgz en is het op dit moment niet nodig om de praktijk te sluiten. Geplande afspraken gaan dus door.

Wel is het belangrijk om alle voorzorgsmaatregelen te blijven nemen samen, volgens de richtlijnen RIVM. Doe bijvoorbeeld een zelftest ruim voordat je naar de praktijk komt en neem hoe dan ook altijd zelf een grote badhanddoek mee.

Ik wens iedereen een goede decembermaand toe, ondanks alle zorgen die er ook zijn, en voor het nieuwe jaar veel gezondheid en vreugde.

Warme groet,
Wendy

——
Wij houden ons zoveel mogelijk houden aan de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot Covid-19 (Corona).
Er moeten nog even voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen.
Concreet betekent dat het volgende:
– sessies vinden alleen doorgang indien ik of jij als cliënt of jouw huisgenoten geen corona gerelateerde klachten hebben.
Het bezoek aan de praktijk moet natuurlijk geen risico opleveren voor jou, mijzelf en de gezondheid van de medewerkers in de praktijk en andere cliënten.

Wanneer er een sessie plaatsvindt dan moeten wij ons samen aan de volgende hygiënemaatregelen- en afspraken houden:

Was je handen regelmatig;

Gebruik een mondkapje;

Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;

Gebruik papieren zakdoekjes (en gooi deze weg na gebruik en was je handen opnieuw);

Geen handen schudden;

Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt (en zeker met koorts), of wanneer je in quarantaine moet i.v.m. contact met iemand uit jouw omgeving die positief is.

De omstandigheden vragen nog steeds om verantwoordelijkheid te nemen voor elkaar.

Protocol / afspraken PureConnection Haptotherapie

Wat kun je van mij verwachten?
– ik was mijn handen voor en na elke sessie;
– ik kies voor nu nog voor een alternatieve begroeting bij de deur, dus geen handen geven;
– ik zeg sessies af en zal deze verplaatsen als ik ook maar enigszins iets van symptomen merk bij mezelf of in contact ben geweest met iemand die mogelijk besmet is en een (zelf)test positief is;
– de annuleringsvoorwaarden zijn niet van toepassing wanneer je annuleert vanwege corona gerelateerde redenen.

Wat ik van jou als cliënt verwacht:
– voor de sessie handen wassen;
– de sessie annuleren als je symptomen hebt (verkoudheid, niezen, hoesten, en verhoging/koorts), of in contact bent geweest met iemand die corona heeft.

Samen:
Laten we, zoals altijd, aan het begin van de sessie samen kijken naar wat goed voelt. Neem in ieder geval je eigen grote badlaken mee.

Verder volgen we allemaal de adviezen van de RIVM op en wanneer er belangrijke wijzigingen zijn die op de praktijkvoering van toepassing zijn, informeer ik cliënten en geïnteresseerde persoonlijk en via mijn website www.pureconnection.nl.
Indien je in tussentijd vragen hebt, neem dan contact met mij op via telefoon of Whatsapp 0646010496.
Gezonde groet!
Wendy