Praktijk is weer open! *richtlijnen Corona-preventie

De praktijk is weer open!
Per 2 maart 2021 mag de praktijk voor haptotherapie weer open, natuurlijk op de voorwaarden dat wij ons zoveel mogelijk houden aan de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot Covid-19.

De haptotherapie wordt nog zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand georganiseerd en er moeten voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen.

Concreet betekent dat het volgende:
– sessies vinden alleen doorgang indien ik of jij als cliënt of jouw huisgenoten geen corona gerelateerde klachten hebben.
Dat moet met een ‘check vooraf’ (triage) worden vastgesteld of het bezoek een risico oplevert voor jou, mijzelf en de gezondheid van de medewerkers in de praktijk en andere cliënten.

Wanneer er een sessie plaatsvindt dan moeten wij ons samen aan de volgende hygiënemaatregelen- en afspraken houden:

Was je handen regelmatig

Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

Gebruik papieren zakdoekjes (en gooi deze weg na gebruik en was je handen opnieuw)

Geen handen schudden

Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt (en zeker bij koorts)

De omstandigheden vragen nog steeds om verantwoordelijkheid te nemen voor elkaar en daarom graag aandacht voor de ‘omgangsregelingen’.

Protocol / afspraken PureConnection Haptotherapie

Wat kun je van mij verwachten?
– ik was mijn handen voor en na elke sessie;
– ik kies voor een alternatieve begroeting bij de deur, dus geen handen geven;
– ik zeg sessies af en verplaatsen als ik ook maar enigszins iets van symptomen merk bij mezelf of in contact ben geweest met iemand die mogelijk besmet is;
– ik versoepel tijdelijk mijn annuleringsvoorwaarden: wanneer je gezondheidsklachten hebt, ook al zijn ze maar licht, dan kun je op elk moment kosteloos annuleren. Dit geldt voor de periode vanaf 11 mei en in ieder geval tot nader bericht m.b.t. de richtlijnen vanuit de overheid/RIVM;
– stel dat het nodig blijkt om de praktijk opnieuw tijdelijk te sluiten dan hoor je dat van mij. Dan ben ik in overleg via videobellen beschikbaar, mocht je daar behoefte aan hebben. Een wandelsessie buiten is, als dit is toegestaan, ook mogelijk.

Wat ik van jou als cliënt verwacht:
– voor de sessie handen wassen;
– de sessie annuleren als je symptomen hebt (verkoudheid, niezen, hoesten, en/of verhoging/koorts), of in contact bent geweest met iemand die ziek is.

Samen:
Laten we, zoals altijd, aan het begin van de sessie samen kijken naar wat goed voelt. Het lijkt erop dat het virus zich vooral via niezen en hoesten verspreid. Dus wanneer we samen ‘ de check vooraf hebben gedaan’ en iemand geen last heeft van hoesten of niezen en andere symptomen, zie ik vooralsnog geen redenen om, bijvoorbeeld, de aanraking op de rug te vermijden of een positiebepaling (ook in nabijheid) te doen. Neem je eigen mondkapje én grote badlaken mee!

Verder volgen we allemaal de adviezen van de RIVM op en wanneer er belangrijke wijzigingen zijn die op de praktijkvoering van toepassing zijn, informeer ik cliënten en geïnteresseerde persoonlijk en via mijn website www.pureconnection.nl.
Indien je in tussentijd vragen hebt, neem dan contact met mij op via telefoon of Whatsapp 0646010496.
Gezonde groet!
Wendy